Om dykking og UV-rugby

Ålesund Sportsdykkerklubb tilbyr et flott miljø for både sportsdykking, fridykking og undervannsrugby. Her kan du lese litt mer om de forskjellige undervannsaktivitetene i klubben.

Sportsdykking

Sportsdykking foregår i hovedsak fra 0 til 20 meter. Det meste av livet i havet og den flotteste naturen finner du på denne dybden. Allerede etter første kurset som dykker er du sertifisert for slike opplevelser. Med litt erfaring kan du ta videregående kurs som gir deg mulighet for å dykke til 30 meter og da blant annet være med på noen av de spennende vrakene som befinner seg i Ålesunds-området.

UV-Rugby

Undervannsrugby er en spennende måte å trene vannfølelse, smidighet og styrke. Klubbens uv-rugby lag har trening to ganger i uken og passer for både nybegynnere og videre-kommende. Klubben har også  gjort det bra i flere mesterskap de siste årene.

Teknisk dykking

Erfarne sportsdykkere kan ta videreutdanning for å dykke dypere. Dette krever mer utstyr og trening, men gir også tilgang til spennende mål, blant annet noen av Norges fineste vrak som befinner seg i Ålesund, på dybder ned mot 75 meter!

UV-foto

Å ta bilde eller video under vann gir en interessant tilleggsdimensjon til dykking, med muligheter for mange spennende motiver. Du får i dag kjøpt undervannshus til de fl este moderne speilrefleks- og systemkamera. Alle bildene på denne nettsiden er tatt av klubbens egne medlemmer.

Fridykking og UV-jakt

Fridykking er en fin inngangsport til opplevelser under vann og krever mindre utstyr enn sportsdykking. Med litt trening kan du lett nå ned til 20 meter. Siden man ikke slipper ut bobler, kommer du nærmere fisken enn en vanlig sports-dykker. Fridykking er derfor et flott utgangspunkt for uv-jakt.

Bli medlem i klubben

Ta gjerne kontakt dersom du allerede har dykkersertifikat og vil bli medlem i klubben. Med kort vei til mange av de beste dykkemålene i Europa er klubben et kjempested for spennende opplevelser! Som medlem i klubben får du gratis fylling av luft og halv pris på alle klubbturer med klubbens egen båt.

Bli medlem

Dykking, noe for meg?

Den beste måten å finne ut om dykking er noe som passer deg, er å ta et kurs. For noen få tusen kroner kan du på bare et par helger få ditt eget dykkersertifikat. Kurs inkluderer som regel 2 dykk i basseng og 4 dykk i havet. Send en epost til info@aasdk.no om du vil ha mer informasjon om hvordan du også kan begynne å dykke.